Cello og klaver

Tid og sted: enda ikke bestemt

Ignacy Gaydamovich, cello
Kiril Kutin, piano

Den prisvinnende polsk-russisk-amerikanske cellisten Ignacy Gaydamovich er en stigende stjerne på den klassiske musikkarenaen. Han har spilt med flere ledende orkestre og har en omfattende turnevirksomhet i en rekke land i Asia, Europa og i USA hvor han også er gjesteprofessor ved Crane School of Music.

Pianisten Kiril Kutin har flere ganger konsertert i Solør. Han kommer opprinnelig fra Bulgaria og er utdannet konsertpianist ved sitt lands ledende konservatorium, Pancho Vladigerov. Kiril Kutin har spilt ved en rekke internasjonale festivaler og konkurranser og har vunnet mange priser i Bulgaria, Tyrkia, Hellas, Kypros, Italia, Ungarn og Tyskland.

På denne konserten får vi høre Frédéric Chopins Introduction et Polonaise brilliante, Johannes Brahms’ Sonate for piano og cello i e-moll og Sergej Rachmaninovs Cellosonate, Op. 119.


Billett kr 250,- / kr 100 for barn t.o.m. 15 år

Kjøp billett

Kæra på bruket & Mannskoret

Tid og sted: enda ikke bestemt

Ved Paul Inge Tønseth

Visegruppa Kæra på Bruket har herjet i Glåmdalen helt siden 1993. Konseptet er bygd rundt livet til de fire ungkarene på det vesle småbruket deres. Kæra er politisk engasjerte på begge sider i politikken og forsøker å være miljøbevisste. På sine konserter skildrer de både holdninger og opplevelser de har hatt opp igjennom åra. Nå har de fått med seg det nye mannskoret i bygda. Mannskoret liker å opptre med Kæra ettersom det ikke kreves hverken notekompetanse eller imponerende sangstemme. Koret er best på innlevelse, på samme måten som Kæra sjøl.


Billett kr 200,-

Kjøp billett

Brødrene Gjems

Tid og sted: enda ikke bestemt

Richard Gjems, munnspill, cello
Jan Christian Gjems, gitar

Richard Gjems er en av de mest profilerte og mangfoldige munnspillerne i Norge, og har spilt med alt fra Steinar Albrigtsen og Mikael Wiehe til Dumdum. Hans tre album med pianisten Tor Einar Bekken har høstet gode kritikker i inn- og utland. Med seg til kulturbutikken har han broren Jan Christian på gitar og et knippe velassorterte låter som strekker seg fra blues, old-times og ragtime. Gjør dere klare for en sjelfull musikalsk kveld!


Billett kr 250,- / kr 100 for barn t.o.m. 15 år

Kjøp billett

Gløggkonserter

Tid og sted: enda ikke bestemt

Thea Sørli Paulsrud, vokal
Ole Karsten Sundlisæter. klaver

Tradisjonen tro blir det gløggkonserter i år også! For femte gang arrangeres denne gløggkonserten som har som eneste formål å få deg i julestemning!

Thea Sørli Paulsrud har vært aktiv i musikkmiljøet i Glåmdalsregionen og på Hedmarken i omlag 13 år, og har deltatt på blant annet Glåmdalens Artistgalla, og spilt med konstellasjoner som Forsvarets HV-02 Musikkorps, Leif Anders Wentzel Big Band, Magnolia Jazzband m.m. Sommeren 2018 slapp hun sin debutsingel Klippa Mi, og måneden etter solgte hun, sammen med pianist Tor Einar Bekken (Dr. Bekken) ut to konserter i hjembyen. September 2019 mottok hun Sparebank1 Østlandets Talentstipend for kultur, som jazz-sangerinne og komponist.


Billett kr 250,- / kr 100 for barn t.o.m. 15 år

Kjøp billett konsert kl 12 Kjøp billett konsert kl 14

Salongkonsert

Tid og sted: enda ikke bestemt

Kiril Kutin, klaver

Opplev klavervirtuosen Kiril Kutin på eksklusiv klaverkonsert i stua på Holmgård! Kiril spiller Toccata i e-moll av J.S. Bach, Tre Valser av Frédéric Chopin og Sonate i h moll av Franz Liszt.
OBS! Svært begrensede plasser.


Billett kr 300,- / kr 150 for barn t.o.m. 15 år

Kjøp billett

Kåre Indrehus

Tid og sted: enda ikke bestemt

Kåre Indrehus er en artist som seiler stadig høyere på den nye norske visebølgen med sin fortellende og ofte humoristiske musikk. Kritikerne har for lengst trykket han til sitt bryst og nå kommer han endelig tilbake til Holmgård. Kåre har et personlig og poetisk uttrykk som ikke ligner noen annen, og da han utgav sin tredje soloplate i 2019 omtalte musikkjournalist Erik Valebrokk han som ”Annerledes, underholdende og klok” og trillet en sekser på terningen. Møteplikt for alle som liker gode og originale tekster, lunt servert med kassegitar og et stort glimt i øret.


Billett kr 250,- / kr 100 for barn t.o.m. 15 år

Kjøp billett

Mesterklasse i klaver med Romano Pallottini

Som passiv eller aktiv deltaker kan du delta på mesterklasse i klaverspill med Pallottini i Grue kirke.

Mer informasjon

Du Store Alpakka - for en reise! Fra Tbibetanske høyland til Perus Altiplano

Tid og sted: enda ikke bestemt

Bli med Per Svendsen på en ytre og indre reise til øst og vest. Han gir oss noen glimt fra hans mange reiser til India, Tibet, Peru og Amazonas. En reise som også førte fram til den store kjærligheten til Kari Hestnes, og opprettelsen av firmaet Du Store Alpakka.


Gratis!

i bratsjens verden

Tid og sted: enda ikke bestemt

Ribal Molaeb, bratsj
Kiril Kutin, klaver

Libanesiske Ribal Molaeb begynte studiene ved Mozarteum Salzburg og fortsatte ved University of Music and Performing Arts i Wien, hvor han ble uteksaminert med høyeste karakter i 2018. Han er fast gjest på kammermusikkfestivalen Hohenstaufen i Tyskland og er medlem av Barenboims West Eastern Divan Orchestra. I 2016 jobbet han som solo-fiolinist i Webern Symphonie-Orchester. Sommeren 2015 grunnla han Molaeb-festivalen for kammermusikk og kunst, som hvert år finner sted i Jamil Molaeb-museet i Libanon. Han er også kunstnerisk leder av kulturforeningen Sumito i Zürich.

På denne konserten vil Ribal sammen med Kiril Kutin fremføre musikk av Robert Schumann, Johannes Brahms, Gabriel Faure &
Sergei Rakhmaninov.


Billett kr 250,- / kr 100 for barn t.o.m. 15 år

Kjøp billett

Operapub

Tid og sted: enda ikke bestemt

Maria Steinsvik, sopran
Sven Erik Sagbråten, tenor
Dorina Komani, piano
Gruekoret, dir: Ole Karsten Sundlisæter

Gruekoret inviterer til operapub i låven på Holmgård! Med seg har de operasangerne, sopranen Maria Steinsvik som er tilknyttet Den Norske Opera, og tenoren Sven Erik Sagbråten som er Kongsvinger blandakor sin faste dirigent. Innimellom godt drikke og god prat får du servert operaperler også av Gruekoret som synger bl.a. Slavekoret og Triumfmarsjen av Giuseppe Verdi, Brudekoret av Richard Wagner, Champagnekoret fra Flaggermusen av J. Strauss, Habanera fra Carmen av G. Bizet og så videre!
Se fram til en festlig aften i låven på Holmgård!


Billett kr 250,- / kr 100 for barn t.o.m. 15 år

Kjøpes i døra.

Klaverkonsert

Tid og sted: enda ikke bestemt

Romano Pallottini, klaver

Romano Pallottini underviser i klaver ved et av de mest prestisjefylte konservatoriene i verden, hovedkonservatoriet i Paris, CNSMD. Denne prisvinnende pianisten har tidligere jobbet for nasjonaloperaen i Paris og inviteres jevnlig som jurymedlem i internasjonale klaverkonkurranser. Palottini spiller jevnlig konserter på de største scenene verden over. Opplev denne førsteklasses pianisten på Steinwey-flygelet i Grue kirke, fremføre 24 Preludier (Op.28) av Frédéric Chopin og Fantasi (Op. 17) av Robert Schumann. Han vil på denne konserten også urfremføre en ny klaversonate av Ole Karsten Sundlisæter.

Mesterklasse med Romano Pallottini
DATO kan du som passiv eller aktiv deltaker, delta på mesterklasse med Pallottini i Grue kirke.
For mer info, se: www.kulturbutikken.no
Meld din interesse til olekarst@hotmail.com.

Konsertbillett kr 250,- / kr 100 for barn t.o.m. 15 år

Kjøp billett

Strikkekafé med Kari Hestnes

Tid og sted: enda ikke bestemt

Kari Hestnes er en av Norges mest anerkjente strikkedesignere. Våren 2020 kommer hun ut med sin 14. strikkebok, Strikk mine fineste skatter, som hun vil presentere under strikkekaféen. Hit kan du ta med ditt eget strikketøy og la deg inspirere!

Kari fotograferer alle sine bøker selv, og i tillegg til strikking arbeider hun som fotograf og kunstmaler. Under Holmgårdfestivalen vil vi bli kjent med flere sider av hennes kunstneriske virke.

Den nye strikkeboka blir å få kjøpt under strikkekafeen, og forfatteren signerer!


Gratis!

Hans Børli - duften av fersk ved

Tid og sted: enda ikke bestemt

Solefall

– En god time i godt selskap med Solefall og Hans Børlis diktning. Solefall framfører hovedsakelig egne tonesettinger av dikteren Hans Børlis tekster.

Kjernen i gruppa består av vokalistene Monika N. Walter og Håkon Hauer, samt bassist og låtskriver Kjetil Hjerpset.
På denne låvekonserten kan du oppleve Solefall i en mer akustisk og nedtonet drakt og de har for anledningen med seg Totto Johansen på diverse gitarer.
Forestillingen har fått navnet «Duften av fersk ved» og inneholder tekster og dikt, med og uten tonefølge.


Konsertbillett kr 250,- / kr 100 for barn t.o.m. 15 år

Kjøp billett

Kari Hestnes

We are all connected (maleri)
The beauty of death (foto)

Kari Hestnes er en kreativ og allsidig kunstner. Under Holmgårdfestivalen får vi stifte nærmere bekjentskap med henne som kunstmaler (olje og akryl) og fotograf i tillegg til hennes strikkedesign.

Kari sier om seg selv som maler og fotograf:
“For meg er en tilstand av tilstedeværelse det aller viktigste mår jeg maler, som oftest har jeg ingen tanker eller ideer om motivet før jeg er kommet langt i maleprosessen i et bilde. Motivet kommer til meg og jeg undres over hva som oppstår på lerretet. Som fotograf fasineres jeg over skjønnheten i aldringsprosessen i menneske og i naturen. I mine fotografier går jeg tett på motivet og lar det lille bli stort. Jeg har en fasinasjon over skapelsesprosessen – den evige bevegelsen og evig forandring, både spirituelt og åndelig.”

Marina Haller

Islands Drømmer

Den fransk-russiske kunstneren Marina Haller bor og jobber i Karlsruhe. Etter å ha studert kunst (Beaux Arts i Frankrike), viet hun seg til å male. Egypt (hvor hun ble født), Russland, Frankrike og Tyskland og mange reiser verden rundt har formet kunstnerens oppfatning av verden. Hun er spesielt fascinert av naturen og dens konstante bevegelse og utvikling, og finner spesielt en sterk inspirasjon i skogen, i de ulike årstidene. På Holmgårdfestivalen får vi et innblikk i Marinas fasinasjon for islandske landskap.

Ingunn Bakke

Mønster, tekstil og glass

Ingunn er tekstilkunstner og jobber i hovedsak med stofftrykk, men har etter hvert også tatt i bruk andre materialer som glass, mdf, plexi. Uavhengig av ideer så er enkle geometriske former som danner mønster i flaten, grunnleggende i hennes arbeider. Det samme er farger. Hunbenytter fargekart og systemer for å håndtere mange farger samtidig, men også som et estetisk uttrykk. Den kunstneriske prosessen fra skisse til produksjon skjer digitalt, men inneholder en del manuelt arbeid. Ingunn er opptatt av å utforske muligheter som den digitale teknologien byr på. Ingunn er utdannet ved tekstilavdelingen ved Statens håndverk –og kunstindustriskole.

Louise Degotte

Dragene fra skogen

Etter en tur til Urnes stavkirke ble Louise Degotte inspirert til å tegne drager. Motivene er fantasifulle dyr som organisk fletter seg sammen og er inspirert av treskjæring fra vikingtiden og keltiske mønstre. De forener styrke og ynde, sødme og lidenskap, femininitet og maskulinitet og hver drage har sin egen historie og personlighet. Hovedsakelig er de tegnet med tusjpenn, men noen nyere tegninger inkluderer også et snev av akvarellfarger.

Kjellaug Haugdal

Livstråder

Kjennskap til husflid og håndverk fikk Kjellaug i sitt kreative barndomshjem i Lillestrøm. Hun har bakgrunn som sykepleier og lærer. Det første vevkurset i 1974 vakte hennes interesse for billedvev. Mange bilder og tekstiler ble i årenes løp til på rammevev og flatvev, med ulike teknikker og materialer som ull, lin eller bomull. Hun har også dyrket og bearbeidet lin, som er brukt i enkelte transparente vevnader. For tiden lages bildene på oppstadvev. Mønstre tegnes på kartong som plasseres bak renningen. Men mye blir likevel til underveis i selve vevsprosessen. Bildene er gjerne bygd opp av flater, stiliserte figurer og symboler, eller geometriske former. Hun har også åklær hvor fargestriper tolker forskjellig landskap. Inspirasjon til motivene finner hun i undring og fasinasjon over skaperverket og livet selv.

Ingrid Marie Lindstad Hildre

Tekstil

Ingrid Marie kommer opprinnelig fra Trondheim, men er nå bosatt i Volda. Hun har sin utdanning fra Husflidsskolen og Ålesund kunstfagskole og arbeider hovedsakelig med tekstil, men har også eksperimentert med trykk og kombinasjon av forskjellige uttrykksformer. I sine tekstiler lar hun seg inspirere av farger, natur, fjell og fjord, markblomster, trær, katter, kjoler og folkedrakter. Hun henter også inspirasjon fra reiser til ulike land og kulturer. Ingrid Marie har deltatt på ulike utstillinger, bl.a FestiVolda, og sommerutstillingen i Øyer.

Per Svendsen

Per Svendsen har arbeidet som smykke- og strikkedesigner og sammen startet han og Kari Hestnes firmaet Du Store Alpakka i 1999. Per har reist mye i Sør Amerika og India og Nepal og har fordypet seg i deres spirituelle tradisjon. Til Holmgårdfestivalen har Per og Kari tatt med seg vakre tekstile skatter som de stiller ut.

Grete Einarsrud

Strikking

Grete Einarsrud ble hekta på strikking allerede i barneårene. Hennes bestemødre var gode læremestre og inspirasjonskilder, og Grete har i mange år hatt strikking som en kjær hobby. På festivalen har Grete med seg bl.a. flotte gensere for salg.